De anul acesta Asociația Creatorilor de Ficțiune și revista OPT motive vor acorda 3 Premii „Ficțiunea”.

(Emilia Toma)

La începutul lunii mai Asociația Creatorilor de Ficțiune (ACF) și revista OPT motive-Ficțiunea au anunțat Premiile Ficțiunea – ce urmează să fie acordate începând din acest an artiștilor care se remarcă prin creativitate și formulă înnoitoare. Nominalizările la Premiile Ficțiunea vor fi anunțate anual, în cursul lunii mai, iar premiile se vor decerna în perioada 1-8 iunie. În fiecare an, propunerile de premiere vor veni din partea membrilor Asociației Creatorilor de Ficțiune și a altor entități și instituții cultural-artistice.
Premiile se acordă pentru:
● cel mai creativ scriitor
● cel mai creativ artist vizual
● personalitatea artistică a anului
Primele nominalizări pentru Premiile Ficțiunea au fost anunțate pe 15 mai, iar premierea va avea loc pe data de 8 iunie, pe plaja Neversea din Constanța, la ora 19:00.
Despre ACF
„Asociația Creatorilor de Ficțiune are ca scop promovarea unui tip sincretic de creație, situat la granița dintre artele ficțiunii. Între literatură, artele plastice, film sau muzică există numeroase zone de manifestare comună, care au dus la apariția unor specii noi, precum filmul de artă, clipurile artistice, pictura tematică, muzica bazată pe text sau temă literară, poezia ca manifestare vizuală, numeroasele forme ale artelor spectacolului,
micro-ficțiunile, flash-ul literar etc. Asociația Creatorilor de Ficțiune își propune să reunească artiști din toate domeniile, dar și exegeți care contribuie la propulsarea și înțelegerea ficțiunii.”
(Președinta Asociației: Doina Ruști, Vicepreședintă: Adriana Irimescu Titieni)Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *