Jurnal de tabără (I)

02.08.2023

A început Tabăra de Literatură „Leonard Tuchilatu” din orașul Glodeni, raionul Glodeni, Republica Moldova, organizată de scriitorii Dumitru Crudu și Maria Ivanov în parteneriat cu Revista Timpul din România, ediția Republica Moldova și Biblioteca Municipală B.P. Hasdeu, cu sprijinul ICR. 

Încă de aseară am primit temele de lucru pentru ziua de astăzi, trei la număr: două dintre ele, propuse de Dumitru Crudu, mitizarea banalului și demitizarea marilor adevăruri, și o temă propusă de Șerban Axinte, rescrierea sub formă de poezie a unui fragment de proză. 

Au răspuns la temă: Maria Ivanov, care ne-a sensibilizat cu două poeme despre maternitate, Augustina Visan, care a atins tema războiului din Ucraina, Valeria Coțofană, a căror poeme au fost inspirate de o vizită în cimitirul local, subsemnatul, Sorina Rîndașu, care ne-a citit un poem cu inflexiuni visceraliste, Adelina Labic, care ne-a surprins atât cu un poem metafizic inspirat din romanul Iuda de Amos Oz, cât și cu un poem aproape mistic despre copilaria ei sovietică, Natalia Pîntea, care la rândul ei a scris despre copilaria ei mult mai recentă, Tatiana Grosu, care ne-a sensibilizat cu un poem despre familie, Nicoleta Popa, care a citit două poeme mistice, Alexandru Constantin Popescu, aka Sașa Popescu, care a citit un poem profund psihologic inspirat din romanul Portretul lui Dorian Gray de Oscar Wild. Momentul poetic a fost încheiată de Sergiu Sîrghi care ne-a impresionat cu un poem inspirat din filmul Resurrection

Seara a continuat cu un program de muzică și dans 🙂 


Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *